2011. július 1., péntek

Diplomaosztó - Diplomaátadó ünnepség - Ballagás


Nagy ünnepség ez a nap minden főiskolás és egyetemista számára, hiszen ezen a napon vehetik át kezükbe kaphatják az évek alatt  kemény munkával, rengeteg tanulással megszerzett diplomájukat. 

Nem régen voltam én is ilyen cipőben szüleim, barátaim nagy gondban voltak milyen csokrot illik ilyenkor adni az ünnepeltnek. 

Manapság diplomaosztóra, ballagásra lehet köttetni élő virágból, száraz virágból, plüsscsokrot, bonboncsokrot, pénzcsokrot és ezeken felül bármiből, amiből szeretnénk lehetőleg jellemző legyen a diplomázóra. Például, ha szereti az autókat az élővirágos csokorba kérhetünk a virágostól, hogy kössön bele a csokorba egy autót. Ezek megmaradnak örök emlékbe, mint a ballagási szalag, amit én is megőriztem. 

A virágokat illetően fiúknak és lányoknak más-más virágokból köttetik a csokrokat. A színek sem utolsó sorban vannak, hiszen ezek is szépítik a csokrot.

A fiúknak általában ezekből a virágokból kötnek csokrot: kála, strelizia, helikónia, flamingó, fehér- illetve kék rózsa, bambusz. Előnyben vannak a zöld, kék, narancs illetve citromsárga díszítések.

A lányoknak bármilyen színből lehet csokrot, több illetve egy szálból kötni: rózsa, királyliliom, ananász, protea, gyömbér, liziántusz, krizantén, lótuszvirág, kurkuma, liliom, orchidea.   

Bár a vevő ízlése dominál, így olyan csokrot köttethet, amilyet és amilyen virágból szeretne.   
Fontosnak tartják a virágcsokor mellé választott idézetet is, hogy az ünnepeltre jellemző szöveg szerepeljen rajta vagy pedig ezzel kívánnak neki sikeres jövőt. 
Nagyon sokféle ballagási, diplomaosztós szalag kapható különféle idézetekkel, íme néhány közülük:  

"Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog. Nekivágunk a küzdelmes mának, s épít karunk egy szebb holnapot."    

"Az örökös vándorút véget soha nem ér, s ha nincsen gyökerünk, elvisz a szél."  (Bródy János)

"Előre, föl, miénk az élet, a széles földnek kerekén, szemünkben csillog az ígéret és bennünk ring a jó remény!" (Tóth Árpád)

Csokrok diplomaosztóra, ballagásra:Plüsscsokor orchideával

Szárazvirág csokor
 Autós csokor
 Protea csokor

Helikónia csokor
 Lótuszvirág csokor
(Édesanyám ezt a csokrot készítette nekem diplomaosztómra :) )

További csokrokat ballagásra, diplomaosztóra itt találsz:

Anita Virágbolt:

Weboldal: 

www.anitaviragbolt.hu
www.anitaviragbolt.com

Kellemes válogatást kívánok!